Contacteer Ons

03 219 19 18
[email protected]Openingsuren

Ma:
9u30 - 12u30  14u-17u30
Di:
9u30 - 12u30  14u-17u30
Wo:
9u30 - 12u30  14u-17u30
Do:
9u30 - 12u30  14u-17u30
Vrij:
9u30 - 12u30  14u-17u30
Za:
gesloten
Zo:
gesloten


Locatie

Brillerie

Lode Zielenslaan 6
2050 Antwerpen L.O.

Bekijk routemapHOORAPPARATEN BIJ BRILLERIE

Uw gehoor heeft recht op de beste zorgen

Goed horen is van onschatbare waarde. Dankzij uw gehoor geniet u van uw favoriete muziek, praat u gezellig met familie, vrienden en collega’s, en ontdekt u alle subtiele geluiden in de natuur. Kortom, als uw gehoor vermindert, mist u echt heel wat mooie en belangrijke momenten. Slecht horen is in België één van de meest voorkomende klachten. Meer dan 1 op de 10 Belgen heeft een gehoorprobleem. Behalve senioren zijn er ook steeds meer jongeren die minder goed horen. Mogelijke oorzaken? Een aangeboren gebrek, langdurige blootstelling aan lawaai of harde muziek. Maar in de meeste gevallen is de slechthorendheid het gevolg van natuurlijke slijtage van het gehoororgaan. Het gevolg van slechthorendheid is dat geroezemoes en groepsgesprekken vermoeien, en dat u druk sociaal contact vermijdt. Daarom is het zoeken van een oplossing voor uw gehoorprobleem 

belangrijk voor uw levenskwaliteit.

Hoe gaat u tewerk?

  • Bezoek een neus-keel-oorarts voor een gehoorcontrole, en vraag een voorschrift ter correctie van uw gehoor.
  • Maak een afspraak bij Brillerie voor een oplossing op maat van uw behoeften, levensstijl en budget.
  • Onze ervaren audicien begeleidt u bij het hanteren en manipuleren van uw hoortoestel(len)
  • Vertel uw ervaringen tijdens de wekelijkse controle en laat uw hoortoestel(len) fijn stellen. Indien nodig zoeken we naar een alternatieve oplossing.
  • Beslis pas na een proeftijd van 1 maand.
 

Bent u tevreden, dan handelen wij alle administratie met de arts en de mutualiteit af.   Na grondig overleg met uw audicien worden de toestellen, die u wenst aan te schaffen, besteld. Enkele dagen later worden deze toestellen aangeleverd en zal uw audicien deze samen met u programmeren en afstellen.  

Alle handelingen en manipulaties worden ingeoefend om vervolgens te vertrekken voor een eerste proefperiode thuis. Na enkele dagen komt u op controlebezoek en wordt een evaluatie opgemaakt van uw ervaringen. Bijregelingen worden uitgevoerd en een tweede proefperiode vangt aan.
 
Pas wanneer u in alle luistersituaties opnieuw kunt functioneren en wanneer u optimaal tevreden bent over de afstelling van uw toestel(len) wordt de proef afgerond. Op dat ogenblik worden alle audio metrische metingen uitgevoerd voor het medisch dossier voor de adviserend geneesheer van uw mutualiteit en uw behandelende arts.
 
Bent u echter teleurgesteld over het resultaat van uw gehoorverbetering of doen manipulatieproblemen u afzien van de aankoop van uw hoortoestellen, dan kunt u de proef zonder meer beëindigen.
 

De mutualiteiten in België voorzien een tegemoetkoming bij de aanschaf van hoortoestellen. Deze bedraagt:      

  • voor volwassenen :          €660,00 voor 1 toestel      -    €1318,27 voor 2 toestellen.
  • voor kinderen tot 12j :      €1136,11  voor 1 toestel   -    €2250,37 voor 2 toestellen.

Hoe komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming, moet er een minimum aan gehoorverlies aangetoond worden door uw NKO-arts, die dit bevestigd in een bijlage 17 ter correctie van het gehoor.

Handige online hoortest

Hebt u Interesse in een online hoortest? Klik hier naar de site van de audicien.


Gehoorbescherming is essentieel voor ons gehoor

Geluid is in ons leven niet meer weg te denken: we worden er voortdurend  mee geconfronteerd. We nemen 'horen' dan ook als iets vanzelfsprekend. Maar helaas krijgt ons gehoor het vaak té zwaar te verduren. Steeds meer mensen lopen dan ook op jonge leeftijd al het risico op blijvende gehoorschade. Gelukkig kan dat soort gehoorschade tot een minimum beperkt worden indien u uw oren goed beschermt. Hoorboetiek wijst u graag de weg! Als Hoorboetiek is Brillerie in Antwerpen officiële verdeler van Variphone gehoorbescherming. Met de toonaangevende gehoorbeschermingsproducten van Variphone bieden wij u een serie oordopjes van topkwaliteit, voor elke situatie. Tevens vindt u bij ons de juiste batterijen voor uw hoorapparaat. Naast hoorapparaten en gehoorbescherming biedt Brillerie ook monturen, glazen en lenzen. Bekijk ook zeker onze acties en contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina.